Midsommarfirande x 2

Så har man klarat av årets midsommarfirande också. Vi hade tur med vädret båda gångerna. Ja, vi firade faktiskt två gånger, i onsdags på Öppna förskolan och igår, på självaste aftonen. :o) Gårdagen blev väldigt lugn och jättemysig. Vi firade ensamma med dans, lotter och fiskdamm uppe på idrottsplatsen och jordgubbar med glass här hemma. Grillat på kvällen förstås. Ungarna hade jättekul och då har man ju kul själv också...

image116

image115

image107

image108


image114

image112

image109

image110

image111

image113


Barnsång och grillkorv

Igår var det sommarfest på Sagas dagisavdelning. Först fick vi gå runt till olika stationer där vi fick se vad barnen har arbetat med under våren. Det var tema sagor. Väldigt gulligt. :o) Sedan var det konsert där barnen sjöng och ramsade för oss alla stolta föräldrar. Josefine kunde inte ALLS förstå varför hon inte fick vara med Saga och de andra barnen medan de sjöng, hon känner sig ju som hemma med dom redan. ;o)

Korv, kaffe och saft festade vi på efter sången. Barnen stojade och lekte och det var en härlig sommarkväll. Sagas kompis Ally bröt ihop när de skulle åka hem för "hon ville inte till Rhodos, hon ville hem till Saga"! Jag bad hennes pappa att han skulle påminna henne om de orden om en sisådär 10 år, hehe.

Nu har Saga i alla fall sommarlov i 11 härliga veckor. Hoppas det blir en underbar sommar för henne och för vår familj.

image103

image104

image105

image106
Jossans darling - och brylling - Nisse

Närkontakt

Idag har vi varit i Kolmårdens djurpark. Som vanligt en höjdare! Det lektes och lunchades i Bamses värld och sedan bar det av till nya Tiger world. Det var faktiskt riktigt snyggt och tigrarna kom rätt nära. Josefine sov den största delen av besöket men hon hann med några av djuren, t ex delfinerna och sälarna som hon ÄLSKADE! Förra året när vi gick förbi de små elbilarna sa vi varje gång till Saga att "nästa år är du tillräckligt stor för att få köra" och det fick vi ju stå för nu då. En djupt koncentrerad tjej körde faktiskt bilen själv (med lite styrhjälp av Fredrik). Hon var så stolt! Den största behållningen av besöket idag var i alla fall lodjuret vi såg. Man brukar - om man har tur - få se det på håll men lurige Fredrik hittade en liten stig där han och Saga smög in. Jag följde efter när jag såg att de stod och pratade med ett otroligt vackert lodjur. Bildbevis kommer längre ner.

Middagen intogs på McD där det hanns med lite rutschkana också....för tre av familjemedlemmarna. ;o) När vi kom hem fick Saga rasta grannens hund Linus och det stod nog nästan lika högt i kurs som Bamse!

Förresten, jag lägger ut lite kort från tisdagens besök i Söderköping också. :o)

image87


image93


image100


image94


image95


image90


image89


image92

image98


image101


image102


image97


image96


image99


image88


image91

Pyssel och gungIdag har vi satt upp en hänggunga på balkongen. Den blev mycket populär! Vi har redan hunnit med att ha läs- och mysstunder i den. :o) En tur till mormor och morfar hanns med på eftermiddagen också. Skoj som vanligt. På kvällen efter middagen pysslades det med play dough. Eftersom pappa Fredrik var med så blev det mer konstverk över det hela. KUL tyckte barnen eller ja, Josefine tyckte nog mest det var kul att plocka i och ur degen ur burkarna. ;o)

image83


image86


image84


image85

Hurra, hurra, hurra, hurra

Idag fyller Fredrik år! Jag började med att försova mig och hade cirka en kvart på mig att ta hand om båda barnen samt förbereda frukost på sängen till honom. Det blev sådär men han blev väldans glad för presenterna i alla fall. Vi kom på den briljanta idén att han skulle jobba halvdag och så skulle vi göra nåt hela familjen på eftermiddagen. Sagt och gjort, Saga fick vara hemma från dagis och så packade vi in oss i bilen och åkte till Söderköping. Började med att kolla båtarna vid kanalen och sedan leka lite vid slussen. Därefter blev det Smultronstället, mums, tyckte vi alla. Mätta och glada fortsatte vi vår promenad genom stan. Den är sååå mysig på sommaren. :o) När det hade gått lagom tid så styrde vi kosan till La Uva och åt tapas. Wow, vad det var gott!! Det blir definitivt fler besök där i sommar!! När vi kom hem så fick barnens kväll avslutas med ett bad och vår med lite vin. ;o) Flaggan är nu nertagen igen och det är dags att sova...

Premiärdopp och tårtkalas

I helgen var barnens farföräldrar och hälsade på oss och firade Fredrik lite i förskott. Det blev full rulle som vanligt och eftersom sommaren nu äntligen är här så blev det också badpremiär. Josefine tyckte det var störtskoj och ville INTE att jag skulle hålla henne i handen (men det ville jag). Saga njöt också och ville leka "rotorbåt".

image78

image79

image82

image80

image81


Invigning av lekstugan!

Nu ÄNTLIGEN har vi målat färdigt så att barnen får leka i sin hett efterlängtade lekstuga. Vi hade invigning med glass och barnen fick en inflyttningspresent i form av en Pippi-servis. Den gick hem. :o) Det ska väl in lite "lull-lull" i stugan också men den är helt klart lekbar nu.

image75

image73

image74

image72

image76

Heja Sverige!

Så blev det då Sveriges nationaldag och helgdag! Flaggan hissades och frukost dukades fram på balkongen eftersom solen strålade från en klarblå himmel. Förmiddagen fördrevs med utelek och bad för barnen och Fredrik (ja, han badade inte i poolen alltså) och jag målade överliggaren på balkongen. Nu ska balkongen nämligen bli vit och fin istället för grå och grön. :o)

På eftermiddagen åkte vi in till stan och tittade lite på firandet. Åt glass i en park och barnen sprang omkring och busade. En gatumusikant spelade för tjejerna men de var väldigt tveksamma. Efter ett tag vickade i alla fall Josefine lite på höfterna till hans stora förtjusning.

Ikväll när barnen somnade satte vi oss på balkongen med ett varsitt glas vin och en bok. DET mina vänner var den perfekta avslutningen på en underbar dag!

image68


image69
Saga med ny energi efter glassen

image70
Jossan klättrar på en minnessten (hrm).

image71
Far och dotter

image67
Far och dotter nr 2

Så mycket på så kort tid

Nu har jag inte skrivit på några dagar pga av att jag inte hittade sladden till kameran men nu så! Sladden låg för övrigt där den brukar ligga men NÅGON hade lagt en hög med skivor på den. Hrmpf.

I lördags var vi hos Paula och badade i deras pool som vi hade sagt. Eller Saga och Märta badade och vi tittade på. Det var jätteskoj, tyckte Saga!

image48

image49


image51
Vi fick lunch också, pastasallad, mums!

image50
Två hungriga tjejer


image52
Josefine tyckte studsmattan var superskoj!

I söndags hade vi en trädgårdsdag och det var supermysigt! Igår hade jag och ungarna också det mysigt. Vi var på mormor och morfars land hela dagen och på kvällen fick Saga hjälpa Fredrik att måla i lekstugan medan Josefine tog sig ett dopp i båten. :o)

image57
Regnmätaren är skoj tycker Josefine...

image54
Djupt koncentrerade i skapandet av kottkossor

image55
Morfar och jag har det så bra, tralala.

image58
Med spik och en tråd skapas en hage till kossorna

image53
Så här snyggt blev det! :o)

image61
Vattna måste man en sån varm dag

image60
Nu ska här diskas! En stolt Saga hjälper mormor att bära vatten.

image62
Det här var ju skoj!

image56
Kolla, det BLIR rosa!

image66
Tjohooooo, vad det här är kul!

Idag på förmiddagen var jag och J  med Tina och Noel och shoppade. En lunch hann vi med också innan det var dags att hämta Saga på dagis. På eftermiddagen kom Carina med Elias och Felix. Det var full rulle från de klev in tills de åkte. Kul! :o)

image63

image64

image65

Gäster och fredagsmys!

Idag på förmiddagen var jag chaufför åt Tina och Noel eftersom de skulle shoppa på stan. Eftersom Tina tokhandlar i 140 och därmed hinner med ALLA affärer så kom ju jag också hem med lite prylar även fast jag inte skulle...hehe. ;o)

Fredrik är på sommarfest med jobbet och kommer hem imorgon. Jag fick en briljant ídé och bjöd hem Paula och tjejerna på fredagsmys (= tacos och popcorn). Det var fullt ös från att de kom tills de gick. Nu sussar mina prinsessor så sött och jag fastnade här. Får se hur länge jag får sitta ikväll innan Josefine vaknar. I morgon kanske vi ska bada i Paulas pool. :o)

image43

image44

image45

image46

image47


RSS 2.0