Halv storm

Japp, det har det varit hela dagen. Jag har insett en sak. Det man gör framför barnen när de är små får hänga med i mååååååånga år framöver! För ett par år sedan när det blåste ute så skrålade jag alltid en gammal slagdänga(?): Håhåjaja, håhåjaja, hör vad det blåser i "träa" ida´....osv  osv. Nu kräver Saga alltid så fort träden rör sig en smula att jag ska sjunga den...vilken tid på dygnet som helst. Hehe, inser nu att vi faktiskt sjunger väldigt mycket, jag och barnen iaf. Man kan ju faktiskt sjunga fram vad man vill, det blir ju lite roligare då. ;o)

Idag lunchade jag och några kollegor i Abborreberg. Det var trevligt, vi passade på att bjuda med vår blivande kollega som börjar på måndag. Hon verkar hemskt trevlig så det blir nog bra! :o)

Urk, vilket ointressant inlägg, men jag har visst inte nåt spännande att berätta. NU ska jag surfa bilar. Hej svejs.


Summa summarum

Jag är KASS på att uppdatera bloggen, lika kass som jag är att läsa andras bloggar på helgerna. Nu kommer iaf ett komprimerat uppdateringsförsök.
 
Saga ÄLSKAR simskolan, hon blir mer och mer modig för varje dag. Man blir stolt av att se den lilla, lilla tjejen i den rosablommiga bikinin guppa fram ensam i vattnet hållandes en bräda framför sig. :o) Till Josefines stora förtret så är det hela 2 år kvar till hon får gå i simskola, "men ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, JAG VILL OCKSÅ".
 
Det har ju varit långhelg också, en helt underbar sådan om man bortser från att mitt halsonda fick motas tillbaka med Ipren varje dag (ja, SÅ ont hade jag). Grannarnas barnbarn var och hälsade på så Saga har lekt med Emma i stort sett hela dagarna. Jossan har naturligtvis varit med lite också... Det har gett mig och Fredrik stoooort utrymme att fixa både ute och inne. Jag är i stort sett färdig med trädgårdsmåstena, det är lite plantering och småpyssel kvar och Fredrik har fixat med skattkistan och ett annat skåp som det kommer bild på snart. :o) Bilen har även fått sig en grundlig tvätt.

Idag har det varit vanlig arbetsdag + simskola igen. Barnen sover nu och Fredrik är och handlar. Jag har hunnit vattna i växthuset där för övrigt melonerna och pumporna har börjat komma upp äntligen (tjohooo) och nu sitter jag då här. :o)

Ha en fortsatt trevlig kväll på er!
 

Premiär x 2!

Idag var det en lycklig tjej som slog upp sina blå. Saga började simskolan idag, en intensivkurs på två veckor! Hon tyckte att det skulle bli såååå spännande och det tyckte faktiskt jag också. ;o) Idag fick hela familjen följa med eftersom jag inte riktigt visste hur det skulle gå för Saga men det verkar gå som smort så i morgon blir det bara jag, Saga och Josefine. Saga har lärt sig bensparkar och armtag men mest övat på bensparkarna idag. Det är tre väldigt pedagogiska och bra tjejer som har hand om dessa ivriga 5-åringar, jag ser verkligen fram emot resultatet nästa vecka! :o)

I lördags var vi på besök i Finspång minsann. Första gången vi är i deras badhus men inte sista. Det var verkligen kanonbra! Jag åkte för övrigt vattenrutschbana för första gången i mitt liv. Det är en bedrift i sig att ha väntat så länge, eller hur?

Annars har vi hållit på i trädgården, hejat på schlagerartister och firat storasyster som fyller år på självaste norska nationaldagen! Kram på er!

Jobbhelg!

Japp, i helgen har det jobbats i Åby minsann. I lördags morse åkte Fredrik iväg med vår snälle granne och hämtade 2 släp med planteringsjord. Hurra! Äntligen kan jag fylla på våra näringstörstande rabatter, det är dom värda så trogna som de varit trots min hårdhänta behandling. Är man nybörjare så är man liksom. Är det förresten någon som har missat att vi bor på en sluttningstomt? Att i stort sett alla rabatter också sluttar? Det blev många turer med skottkärran, upp och ner, upp och ner. Jag är fortfarande inte klar, det ska på jord på en sista rabatt och den blev färdigrensad igår då samme snälle granne kom in med sin motorsåg och förpassade vår sockertoppsgransstubbe till rishögarnas paradis.Tjoho! Med fiiiiiiin jord och lite nya roliga perenner kommer den rabatten att bli så fin så.Jag hann också med att plantera och så mina inköp. Det är några fröpåsar kvar som måste tas omhand men barnen vill vara med också och det är inte alltid vi vill samtidigt så att säga. ;o)


Fredrik har ju jobbat i växthuset också minsann. Fina hyllor blev det ju som numer är fyllda med krukor och en odlingslåda som är kanon!! Nu hoppas jag att allt tar sig också men det blir ett annat inlägg!


Resultatet

Det blev allt lite handlat igår när jag och schwester var på Billbäcks och fröjdades. Hallon, björnbär (taggfria), amerikanska blåbär, rabarber, en klematis (summer snow) och lite marktäckare till rabatten fick följa med hem i bilen. Lyckades få ner hallonen och rabarberna i jorden igår kväll men resten står fortfarande och väntar tillsammans med de båda rhododendron jag köpte på Plantagen när jag åkte hem från jobbet idag. Fick ju presentkort där också i lördags. Köpte även en del fröer som jag och barnen ska plantera, bl a Galiameloner. Det ska bli spännande! :o)

Annars räknar jag kallt med en dag hemma i morgon. Saga är inte på topp om man säger så. Trött, gråtmild och genomförkyld är hon min stora lilla tjej.

Ha det gott!

Lugnet lägger sig...

Nu har allt lugnat ner sig. Alla födelsedagar är fyllda, alla kalas kalasade och dansuppvisning dansad! :o) Vi hade ju fest för våra vänner och vår familj i lördags. Folkets hus blev befolkat av stort och smått och alla åt och hade trevligt (tror jag). Örongodis hela kvällen av Trubadur-Anders, tack för det! Själv hade jag mycket trevligt och är himla glad över att alla ville komma och vara med oss. Ett stort TACK alla ni för alla fina presenter och blommor. Jag ska njuta av varenda stund av planterande, konsertbesök, vindrickande, ätande och massage el liknande!!!

Igår hade Saga dansavslutning. TIgerkläder hade jagats och sytts och stolta föräldrar och farföräldrar satt och tittade på en liiiiiiiiiiten, liten randig flicka som tillsammans med ca 10 andra små tjejer stolt framförde vad de hade lärt sig under terminen. Efteråt firade vi med glass på Halvars! :o)

I morgon ska jag till Billbäcks med min kära syster Lena. Hon är också en trädgårdstok fast en mycket bättre sådan än jag. Det ska inhandlas en hel del...bl a Rhododendron, björnbär, blåbär, hallon och lite till. :o) Ska passa på att fråga om odlinglådan Fredrik ska bygga också. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra med botten eftersom vi ska ha den i växthuset. Återkommer om besöket!

Kram på er

RSS 2.0