Sudoku på balkongen

Japp, det satt jag och knåpade med efter lunch. Det var sååå härligt att sitta i solen och höra fåglarna kvittra! Visserligen gick det inte en hel minut utan att min äldsta kära dotter sa nånting men ändå. ;o)

Josefine är mycket bättre idag. Lite feber hänger väl i och hon är rätt trött men imorgon är hon nog frisk igen!  Snart ska barnen prata med farmor och farfar via webkameran och MSN. Vi hade glömt bort att vi brukade göra så förr men kom på det nu när det var sååå längesen de fick träffa varandra.

Ikväll blir det hemmagjord pizza, det blir väl en salig blandning eftersom alla får komponera sina egna bitar. Josefines kommer förmodligen bara innehålla skivad korv, Saga är lite djärvare så det blir nog både skinka och ananas på hennes. Mmm, det är väldigt gott. Oftast blir det på sconesdeg eftersom det är så tråkigt att vänta på att degen ska jäsa, dessutom blir den tjockare då. Hur gör ni andra?

Annars är det Wild kids och melodifestivalen som hägrar här hemma. LIte trevligt ändå... :o)

Pladder

Det är vad jag hör inifrån barnens sovrum nu. Fredrik har börjat läsa för Saga men hon är på ett alldeles otroligt härligt humör så det finns ingen hejd för hur mycket hon vill ha sagt. :o) Hon har nog haft en toppendag med pappa verkar det som!

Jossan ligger i min säng och sover. Hoppas verkligen hon mår bättre i morgon, det är inget skoj alls att se henne så här. 40 graders feber och alldeles lealös i kroppen. Hon har legat i soffan precis hela dagen, förutom när hon kräktes förut. Orkar inte ens sitta upp. Nåja, hon blir förhoppningsvis bättre under natten.

Ha en trevlig fredagskväll!

Tystnad

Förutom ett svagt ljud av Emils pappa från Tv'n så är det tyst här hemma. Saga och Fredrik har åkt iväg på äventyr i Maxihuset och Josefine sover. Lillskruttan har slutat kräkas men har nu hög feber istället. Sover mest hela tiden vilket iofs är bra men nu får hon gärna bli frisk snart så jag får se henne le igen.

Själv tänkte jag sätta mig och läsa lite. Najs.

Så var det dags igen....

I morse kräktes Josefine. Och igen och igen och igen osv. Stackars liten har kräkts hela dagen och nu på kvällen fick hon feber. Nu ligger hon och sover men lite orolig blir man ju eftersom hon inte fått i sig så mycket vätska.  Nu återstår att se om vi andra får det också eller om vi slipper eftersom vi hade maginfluensa för några veckor sedan. Tycker synd om kusin Elin som kanske åker på det också. Hon sitter nämligen i ett flygplan på väg till Nya Zeeland nu. Vi var ju där på kalas igår eftersom Henkabenka fyllde 17 år.

Samtalet jag hade idag gick bra! Det känns som om han faktiskt kommer att kunna hjälpa mig framåt. Jobbigt är det förstås men det tar jag "gärna" så länge det går framåt.

Nu ska jag baka scones!

Stöd

Igår var vi ju på efterlevandesamtalet på LAH. Det var uppslitande men väldigt bra. Vi fick prata med både sköterskorna som var med när mina föräldrar gick bort och läkaren som skrev in mamma. Alla minns detta väldigt tydligt eftersom det var en så speciell situation. Det visade sig att mamma var jättesjuk. Läkaren beklagade att hon inte såg HUR sjuk hon var när hon skrev in henne (jag var med då) för då hade hon berättat, och förberett oss på att det inte skulle gå vägen. Det gick så fort att ingen riktigt hann med. Pappa pratade vi ju naturligtvis också om och gick igenom vad som hände.

Det känns väldigt skönt att ha fått prata om allt detta och höra att det faktiskt var omtumlande för personalen också. Vi föll ju ur ramarna. Det missades ju även att erbjuda kuratorstöd vilket var en STOR miss men det är åtgärdat nu. Jag känner mig optimistisk, kanske det blir vardag för mig också snart igen!


Snöööö

Idag snöar det massor. Fredrik och barnen har varit ute nästan hela eftermiddagen och gjort snögubbar mm. Själv har jag tagit det väldigt lugnt... Jossan sitter bredvid mig och tittar på Askungen nu medan Saga och Fredrik är ute och skottar/leker.

 Igår hade vi faktiskt en toppendag! Vi var i djurparken hela dagen med solen skinandes på oss. Härligt! Josefine premiärred på kamelerna och hon fick äntligen se de älskade delfinerna igen. Nu har det kommit två små ungar (kalvar?) också och de var sååå söta! Klappa getterna hann vi med också, det är ju alltid en favorit, iaf för barnen. Ett riktigt tigervrål fick vi höra också när en kille med systemkamera kom lite för nära gallret. Huva! Snöleoparderna var vi länge hos. De är alldeles otroligt vackra, vi har aldrig riktigt kommit så nära förut som vi gjorde igår. Som sagt, gårdagen kan jag leva på ett tag.

I fredags var jag och Lena och tände ett par ljus vid minneslunden. Det kändes bra, även om mamma och pappa inte finns där ännu. Nu måste jag visst peta lite på Jossan, hon sitter och somnar här bredvid mig. ;o)

Torsdag

Nu var det ett tag sen....har inte mått bra och gör det inte fortfarande. Är nere i en rejäl svacka igen men det är ju sånt som måste gås igenom har jag förstått. Barnen är friska och på dagis iaf.

Dopet vi skull på i helgen har blivit inställt för farmor har fått bältros och mår inte så bra. Trist men det blir ju senare istället... Nu får det bli en lugn helg hemma istället. Kanske fixa lite hemma om det finns krafter till det...

Idag är jag även avundsjuk! Har precis varit inne och läst min systerdotter Lisas blogg. Hon och hennes sambo backpackar och är just nu i Laos, på väg  mot Kambodja. Och jag fryser....

Men, snart är våren här också!! Jag får påminna mig om detta så kanske det känns bättre! :o)


Lördagsmorgon

Klockan är halv åtta, barnen tittar på TV och Fredrik sover. Alla utom jag är halvsjuka men jag hoppas det blir en bra dag ändå. Det verkar som om solen kommer att vara framme så jag funderar faktiskt på att börja beskära äppleträden. Har sett att en del gjort det redan och det är ju skönt att ha det gjort sen när det ändå är så mycket att göra i trädgården. Åh, vad jag ser fram emot våren när man kan börja köra ner händerna i jorden igen! Vad ska ni andra göra?

Bakslag

Igår kom ett bakslag.... Ångesten och tröttheten bara sköljde över mig, helt plötsligt, utan förvarning i bilen på väg in till min "samtalspartner". Jag vet att det är helt normalt och det var väl kanske väntat eftersom det har gått så pass bra men det är en STOR besvikelse ändå att ta så många steg tillbaka igen. 

Annars är jag hemma på förmiddagen idag också eftersom Josefine fortfarande är kladdig i ögonen. Idag ska jag jobba på eftermiddagen i alla fall, det känns bra.

Jahapp

Så blev vi hemma idag också då! Det var gränsfall för Josefine men hon är svullen och kladdig i ögonen så vi vill inte riskera något. Är det inte bättre i morgon så får vi väl åka till vårdcentralen och visa upp henne.

Varierad helg

Ja, den här helgen började INTE bra men hade en väldigt bra avslutning.

I fredags var jag hemma och vabbade eftersom Saga hade maginfluensa. I fredags kväll fick jag själv det och låg i stort sett hela gårdagen också. Urk.

Idag däremot har det hänt lite mer saker. På förmiddagen stressade vi iväg kl 10 eftersom Saga skulle på dansen. Jossan och jag hängde med och blev avsläppta vid Maxi. Vi skulle ju på kalas på eftermiddagen och pga alla sjukdomar så hade vi inte hunnit köpa några presenter ännu. Josefine var helt underbar att ha med i affärerna idag och hon var med och valde presenterna. Det märks att hon börjar bli "stor" nu. På eftermiddagen åkte vi väg till kalaset och barnen hade jättekul!! Jag också eftersom det var min kompis Elins dotter som fyllde 4 år. Idag fick jag äntligen se lille Jacob för första gången. Han är ursöt! :o)

I morgon hoppas jag det blir jobbet igen men det är osäkert för Josefine är väldigt kladdig i ögonen. Håll tummarna!

Vi ses

Torsdag

Inatt fick Saga maginfuensa. Snart finns det inget kvar av henne, hon är SÅ SMAL! :o( Hoppas att det får vara lugnt efter den här omgången nu så att hon hinner återhämta sig. Nu hade hon visst hög feber också, sa Fredrik.

Själv sitter jag på jobbet. Har egentligen slutat men väntar på att systeryster ska ringa så vi kan åka tilll lägenheten. Idag ska vi vara där alla tre. Det blir bra för då kan vi dela upp de sista sakerna. Sen är det bara möblerna och städningen kvar.

BTW, det är väldigt skönt att vara tillbaka på jobbet. Nu när jag har varit borta ett tag så börjar man inse hur mycket man faktiskt tycker om gänget! Jag är lyckligt lottad som har en så bra arbetsplats! Och nej, Hjärnkanslern, det är INTE fjäsk! ;o)

Vi ses!

Nästan vardag

Så har man varit på jobbet två hela (nåja hela halvtids-) dagar redan. Det känns riktigt bra att vara tillbaka även om jag inte har arbetat något ännu. Har mest sysslat med allt praktiskt som har halkat efter som lönerapportering mm. Det är mååånga sjuka så jag har fortfarande inte träffat alla men det känns bra att ta några i taget. En spännande sak jag håller på med är ett IDI-test där 6 personer får fylla i uppgifter om vilka ord som de tycker bäst beskriver mig och mitt beteende. Även jag ska gör samma uppgift. Detta mäter en persons beteende - som det uppfattas av andra. Spännande värre!

Idag skiner solen. När jag kom hem från jobbet bytte jag bara kläder och tog sedan en promenad till handelsträdgården och köpte tulpaner. DET är vårkänning! :o) Nu ska jag strax hämta tjejerna på dagis. Ha det gott!

RSS 2.0