Igen!

Igår kväll ville Saga inte ha nån mat utan ville ligga kvar i soffan. Visserligen inget nytt men riktigt så motstridig brukar hon inte vara. Så visst var det sant, 38,4 visade tempen på. *suck* Idag har hon dock varit feberfri men det blir till att vara hemma från dagis i morgon också bara för att vara på den säkra sidan!

Själv ska jag äntligen tillbaka till jobbet i morgon. Även om det bara är halvtid så ska det blir kul!

Annika och jag ska till banken och betala lite räkningar till dödsboet också. Det ska bli skönt när allt sånt är färdigt också. Inte för att det är görjobbigt men varje gång river man ju upp lite minnen igen och det tar ett tag att landa igen efteråt. Min största sorg för tillfället är att inte ha nån grav att gå till. Mamma och pappa kommer att finnas i minneslunden men det verkar inte vara aktuellt riktigt än av vissa anledningar.

Kram på er

Små stunder av lycka

Härmar Lisa och ger er en lista med några av alla små stunder som gör mig lycklig:

  • En blöt puss av barnen
  • En lunch på tu man hand med Fredrik
  • Vårens första knoppar
  • Fågelkvitter
  • Att komma till Ennesbo
  • Att se ett rådjur promenera förbi utanför köksfönstret
  • Att följa ekorrarnas lek i träden på tomten
  • Att se nya fåglar flytta in i våra fågelholkar
  • Att börja gräva i trädgården på våren
  • Att se barnen plocka och mumsa på våra egna bär
  • Att kasta mig ut i en våg och flyta med in


 


Aha!

För ett par timmar sedan tog jag lite nässpray, bara för att skynda på lite, och fick GENAST spränghuvudvärk igen!! Va? Är det inte typiskt?? Om jag INTE hade tagit nåt nässpray under de här dagarna så hade jag kanske sluppit den vansinniga huvudvärken iaf. Aldrig mer nässpray för mig.

Fågelkvitter

Idag mår jag faktiskt lite bättre. Huvudvärken är inte alls så hemsk som igår och jag har faktiskt börjat dammsuga. Det går inte fort men det går iaf! :o) Jag vädrar för fullt och ute sjunger några fåglar försiktigt, det märks att vi går mot ljusare tider, hoppas det gåller både väder och humör!

Kram på er

Måndag

Idag har barnen varit på dagis, de kommer snart hem. Hoppas de har haft en toppendag! :o) Själv är jag fortfarande sjuk. Var till VC idag där man tog snabbsänka men läkaren var inte nöjd så jag ska tillbaka i morgon igen för att se om den är på väg upp eller ner. Mig kvittar det, bara jag slipper min huvudvärk snart!! 

Kvällen blir väl lugn (eller ja, så lugn man kan förvänta sig med två dagisspeedade tjejer). Har börjat längta till sommaren (ditt fel Lisa!) med sol och värme. Och vet ni förresten! I morse när jag tittade i min rabatt så har det faktiskt börjat komma upp liiiiite grönt bland vårlökarna. :o) Snart dags att börja bläddra i perennboken jag fick i julklapp!

Nu kommer barnen och Fredrik :o)

Oväder ute och ruggigt inne

Nej, vi är inte friska ännu. Jag har legat däckad(!) med hög feber och nu ligger Fredrik. Barnen verkar dock friska (suck). Idag är första dagen jag står på benen mer än en minut i taget så det går åt rätt håll iaf. Jobbig hosta som lär hålla i  sig och oerhört klen men vi lever iaf. Slutklagat. Är sjukskriven helt tom onsdag sedan ska jag jobba halvtid ett tag. Ska bli skönt att få lite vardag igen även om det inte riktigt är som förut. Saknar mina föräldrar nåt enormt!


Sjukstuga

Nu är hela familjen sjuk! Ska man hitta NÅT positivt i eländet så är det väl att nu borde vi åtminstone bara bli friskare (ta i trä).

Jossan och Fredrik sover, Saga spelar dataspel och jag försöker surfa lite. Antar att det är middagsdags snart men ikväll blir det nog "fulmat" från McD. :o)

Vad har hänt annars? Jo, vi har beställt en tumlare som förhoppningsvis kommer i morgon så nu kan jag äntligen(!) tvätta barnens utekläder OCH få dom torra till dagen efter också. Jippi. Just det...10 %-arn från H&M kom idag också så nu är det dags att beställa lite vår- och sommarkläder åt barnen (och lite åt oss kanske). Man får vara glad åt de små sakerna i livet... ;o)

Kram på er, hoppas ni mår bättre än vi!

Aldrig är det nog...

Idag hade vi tänkt att pusta ut lite, jag och Fredrik. Men....precis som om det inte räckte med allt annat så fick Saga-stackarn maginfluensa. Hon har haft hög feber och kräkts precis hela dagen!! Lilla tjejen, hon ser så ynklig ut där hon ligger.

I morgon fyller min syster 50 år och vi bestämde rätt tidigt efter att föräldrarna gick bort att hon faktiskt skulle fira den dagen istället för att skjuta fram den. Det kan behövas lite annat att tänka på mellan varven. Hoppas nu att vi kan gå dit....det beror väl på om nån av oss andra blir smittade. Typiskt!

Ikväll kom det blommor från jobbet. En stor bukett med jättevackra blommor! Det värmer att veta att de tänker på oss...

Kram på er

Så var det gjort

Det jag har fasat över i tre veckor är gjort nu! Mammas och pappas begravning blev perfekt (om man kan säga så om begravningar). Allt var så fint. Eftersom den var borgerlig så fick vi bestämma allting så deras älsklingslåtar spelades och favoritpsalmerna sjöngs. Officianten berättade så fint om dom och vävde in diktstrofer i texten. Barnen var exemplariska, Saga hade ritat två teckningar som hon lade på kistorna vid avskedet, tillsammans med blommorna. Det kändes ljust och fint fast otroligt sorgligt naturligtvis!

Vila i frid kära föräldrar

I morgon

Då är det dags för begravning. Det kommer att bli vackert och oerhört sorgligt. Jag har inga fler ord just nu, ville bara berätta att det är dags.

Söndag

Idag har vi varit och firat en 40-åring, det var trevligt med lite kalas som omväxling. En skogspromenad hann vi med på förmiddagen också, det är ju alltid gött.

Annars känner jag mig av olika skäl mer utpumpad än vanligt idag. Det gör ONT!

Bara ett par rader...

Haha, fastnade just i körslaget. Snacka om att team Erik (EMD) tar hem segern idag. De sjöng årets låt (en Grammis) och dessutom dök de andra två i EMD upp också. Ursäkta Elin och Lisa, men jag tycker faktiskt den låten är bra! ;o)

Julgransplundring

Det har vi haft idag. Både i centrum och hemma. Tror att barnen uppskattade den i centrum mer eftersom det var dans runt granen + gottepåse utdelad av självaste tomten där. ;o) Nu är julen iaf borta för den här gången eller nästan får jag väl säga för jag brukar alltid hitta nån liten vilsen tomte i nåt hörn efter ett tag.

Idag har vi även fått hem min favoritfåtölj från mamma och pappa. Pappa gjorde den som gesällprov så den har hängt med ett tag. Den står numer i vårt kontor som en mysfåtölj att kura ihop sig och läsa i.

Annars mår jag sådär. Humöret pendlar väldigt och jag har inget tålamod what so ever. Det är väl som det ska förmodar jag, om en och en halv timme så är det 2 veckor sedan kära pappa somnade in. Ofattbart. Saga berättade förresten på förmiddagen att hon hade "vinkat till mormor och morfar genom badrumsfönstret och sedan åkte de upp till himlen igen". Ja, vad säger man...

Idag var dödsannonsen i tidningen och den blev så fin! Precis som vi ville ha den!

Kram på er

Jobbet

Där var jag en snabbis i morse. Jag kände att jag ville träffa några innan jag börjar jobba igen. Det är skönt att slippa berätta allt för alla, nu får jag hjälp med det. Jag berättar "gärna" HUR men helst inte ATT.  Har varit i lägenheten idag också. Vi hade semmelpremiär, jag SKULLE köpa några goda smörgåsar till oss men så stod de där...

Jag är lite nervös för morgondagen eftersom dödsannonsen kommer att stå i tidningen. Då kommer ALLA att veta.... Annars ska vi ta en paus i helgen har vi sagt och det ska bli skönt att få ägna sig åt familjen igen. I morgon ska vi dansa ut julen nere i centrum, som varje år och på söndag ska vi fira min kära kusin Mia som fyller 40 år!

Trevlig helg på er, vi hörs!

Jobbig dag

Idag var det tungt. På förmiddagen var vi i lägenheten och plockade lite men det gick inte så bra, det blev mest pet i allt. Anledningen till det var väl att vi skulle till begravningsbyrån på eftermiddagen. DET var en pärs. I fyra timmar satt vi där och gick igenom alla nödvändiga saker. Tror att hälften av vad som sas har flugit ut ur huvudet redan... Nu ska jag iaf sova för i morgon väntar en ny dag...

Godnatt

En lugn dag

Idag har vi haft en mellandag och tagit det lugnt. Var ute en sväng på förmiddagen men barnen tyckte inte det var så kul. Konstigt nog så leker de himla bra tillsammans inomhus men ute funkar det inte ännu. Det kanske beror på att sakerna att göra är så begränsade nu på vintern, iaf i trädgården där vi var idag.

Gick en promenad ensam på eftermiddagen, det var skönt att få lite andrum. Pratade med grannarna, de var så ledsna över vad som hänt. Vi har pysslat lite inne också, en ny lampa kom upp i hallen. Den blev jättebra tillsammans med den nya garderoben med spegeldörrar vi köpte häromdagen.

Imorgon ska jag och systrarna träffas i lägenheten igen, får hoppas att det går bra.

Början till slutet...

Idag började vi plocka lite i lägenheten. Fredrik och barnen följde med för att hämta hem de böcker som mormor och morfar köpt hem till tjejerna genom åren. Det var tungt. När de hade åkt jobbade vi systematiskt på. Det gick rätt bra men efter ca tre timmar gick luften ur oss alla tre. Det är väldigt mycket minnen att hantera hela tiden och hela eftermiddagen och kvällen har jag haft en stor klump i magen och halsen. Herregud, vad jag saknar dom!!

Snö

Idag snöar det något kolossalt. VI har lovat barnen att ge oss ut och åka pulka. Ska även se om isen är plogad/spolad på fotbollsplanen för då ska Saga prova skridskorna igen.

Efter ett par skapliga dagar så känns det tungt idag igen. Känner mig nostalgisk och tänker på mina föräldrar hela tiden. Såna där tankar som inte gör nåt gott egentligen... Så här kommer det väl att vara. Snart börjar det riktigt tunga med begravning och lägenhet, måste försöka samla lite energi och mod inför det.

Kram på er

Gott nytt år

Igår var en bra dag. Mina systrar + respektive var här och vi hade faktiskt trevligt. God mat och bra sällskap blev det! Vi hann även med en långpromenad på lunchen....det gör gott för själen. Nu är det 2009, nytt år med helt andra förutsättningar än förra året. Nu får vi göra det bästa av det, det blir nog inte sämre iaf (ta i trä).

Så, alla ni där ute, jag önskar er ett riktigt gott nytt år!

Kram

RSS 2.0